Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Το πρώτο θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα, η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και τις Γωνιές Ανακύκλωσης.
Ειδικότερα, το έργο της Δημοτικής Αγοράς προχωρά με ταχείς ρυθμούς και εκτελείται σύμφωνα με το αρχικό συμβατικό χρονοδιάγραμμα, ενώ όσον αφορά στο 26ο Δημοτικό, βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Τέλος, οι Γωνιές Ανακύκλωσης πρόκειται να δημοπρατηθούν, αμέσως μετά την ένταξη της χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Επιπλέον τον ενημέρωσε σχετικά με το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, επισημαίνοντας ότι, η μεταφορά των απορριμμάτων στην Ιστιαία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, αλλά να αναζητηθούν άλλες λύσεις και ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, με τη χρηματοδότηση έργων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού κόστους της διαχείρισης.
Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη των ενταγμένων έργων του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και την επιθυμία να επισκεφθεί το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, ενώ δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου, για την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP