Συνάντηση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Θεσμικά και άλλα ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε την Κυριακή 3 Απριλίου στην Λαμία, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην τοποθέτησή του αρχικά ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, θέλει τον πατριωτισμό όλων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο – σκούπα που θα δίνει λύση και σε αρκετά θέματα Αυτοδιοίκησης.
Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Αυτοδιοίκησης, να δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων κυρίως στους μικρούς Δήμους και ακόμη να αυξηθεί λίγο το τέλος παρεπιδημούντων προς όφελός τους.
Επίσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο προσφυγικό θέμα, λέγοντας ότι στους εμπλεκόμενους Δήμους θα δοθεί οικονομική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης μίλησε πρωτίστως για την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ριτσώνα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προτείνει να γίνουν εκεί κάποια έργα υποδομής (να μεταφερθεί αγωγός ύδρευσης ), για να μπορούν να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες εκεί πρόσφυγες. Επίσης ζήτησε μηχανοκίνητο εξοπλισμό προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου (απορριμματοφόρα, σκούπες, κάδους, βυτία νερού κλπ).
Ζήτησε ακόμη από τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θέμα με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπάρχουν σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων που κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.
Παράλληλα, ζήτησε όπως ο έλεγχος των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων να αναφέρεται στην νομιμότητα και όχι στην σκοπιμότητα.
Έθεσε ακόμη υπόψη του υπουργού το θέμα επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, την ανάγκη να ενισχυθεί με προσωπικό το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων και θέματα που αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP