Συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 25 Απριλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κατά την οποία εγκρίθηκαν η 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Χαλκιδέων, η 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ και η 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.
Επιπλέον, ψηφίστηκαν η διεύρυνση ωραρίου των Υπηρεσιών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ, με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία όλων των οργανικών μονάδων του Οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες σε Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ, ΚΑΠΗ και στις Δομές Προστασίας ευαίσθητων ομάδων όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συσσίτιο και τα Κέντρα Κοινότητας.
Τέλος, συζητήθηκε η σύναψη μνημονίων συνεργασίας με ιδιώτες, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κίνδυνο προσβολής της δημόσιας υγείας σε περίπτωση παραμονής ογκωδών μη επικίνδυνων αποβλήτων σε κοινοχρήστους χώρους. Στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ανέφερε ότι, η μεταφορά των απορριμμάτων και η διαχείριση των ογκωδών, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων, είναι προσωρινή, καθώς στόχος, που έχει ήδη δρομολογηθεί, είναι η ενίσχυση του ΧΥΤΑ Χαλκίδας με τα κατάλληλα έργα αντιστήριξης, ώστε σε λιγότερο από ένα χρόνο να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ, για την εναπόθεση απορριμμάτων, καθώς και η έγκριση της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας, και ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι «Ο Δήμος Χαλκιδέων εκπόνησε σχετική μελέτη και σήμερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την πρόσκληση προς τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, για τη χρηματοδότηση του έργου “Αποκατάσταση ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας”. Έργο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ξανά, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας. Απαιτούμενο βέβαια για την οριστική λύση, είναι η άμεση έγκριση της χρηματοδότησης της ΜΕΑ, την οποία περιμένουμε.».
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της σύναψης μνημονίων συνεργασίας και το θέμα καταψηφίστηκε με διαφορά 1 ψήφου.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP