Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για το νέο έτος, με θέματα συζήτησης το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Τουρισμού, αρμόδιος και για θέματα Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Παπαγεωργόπουλος.
Οι Έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συζήτησαν ιδέες και προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια, ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες, ενώ έγινε αναφορά και στους τρόπους, με τους οποίους μπορούν οι πολίτες να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, όσον αφορά στο θέμα του αθλητισμού, αναφέρθηκαν στο πειθαρχικό μέτρο που έλαβε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Ν. Εύβοιας, με αφορμή επεισόδια μαθητών που προκάλεσαν ζημιές σε αθλητικές υποδομές του Δήμου κατά τη διάρκεια σχολικών αγώνων, σύμφωνα με οποίο απαγορεύτηκαν οι θεατές στα σχολικά πρωταθλήματα. Οι έφηβοι Σύμβουλοι θεώρησαν άδικο να αποκλειστούν όλα τα σχολεία για ένα μεμονωμένο γεγονός και ομόφωνα αποφάσισαν να κάνουν ενέργειες προκειμένου να αρθεί, εν μέρει, το συγκεκριμένο μέτρο.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη ίδρυσης Πανεπιστημίου στην πόλη της Χαλκίδας, ενώ σημειώθηκαν και παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν σε σχολεία και γήπεδα, τις οποίες θα προωθήσουν στη Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP