Σύσκεψη στο Δήμο Χαλκιδέων για το νέο Νοσοκομείο

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Σύσκεψη για το έργο ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και την κατασκευή των παράλληλων έργων που απαιτούνται για να λειτουργήσει αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Παγώνη.
Συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης, ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Αλαμάνος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Κεράτσας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κων. Λέμας και ο συνεργάτης του Γιάννης Κούτσικος και εκπρόσωποι της αναδόχου Κοινοπραξίας.
Όπως τονίσθηκε από τους εκπροσώπους της Διαχειριστικής Αρχής, στο τέλος του τρέχοντος έτους οι δαπάνες που θα έχουν διατεθεί για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου θα φτάνουν τα 35 εκατομμύρια ευρώ περίπου και θα υπολείπονται ακόμη 32 εκατομμύρια για την ολοκλήρωσή του, μαζί με τον εξοπλισμό.
Αναφέρθηκε ακόμη ότι η Περιφέρεια περιμένει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποβάλλει τον φάκελο για χρηματοδότηση, διευκρινίζοντας ότι θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η προοπτική πλέον είναι καλύτερη για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, που προσδιορίσθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των παράλληλων έργων (δρόμος και δίκτυα της ΔΕΥΑΧ), για τα οποία έχουν δρομολογηθεί μελέτες, που αναμένεται να είναι έτοιμες σε δύο μήνες περίπου.
Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του νέου Νοσοκομείου.
Ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Διαχειριστικής Αρχής για την παρουσία τους και την ενημέρωση που έκαναν και εξέφρασε την ευχή να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι εργασίες, έτσι ώστε το Νοσοκομείο να ολοκληρωθεί τον προβλεπόμενο χρόνο.
Ζήτησε επίσης την συνεργασία των Κτιριακών Υποδομών για τα παράλληλα έργα, που είναι ο δρόμος πρόσβασης στο Νοσοκομείο με ηλεκτροφωτισμό, καθώς επίσης και τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, για τα οποία ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δρομολογήσει τη σύνταξη μελετών.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP