Τελετή Λήξης της Εικαστικής Έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις»

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Μυταράς» για την Τελετή Λήξης της Εικαστικής Έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις»

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου η τελετή λήξης της εικαστικής έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Μυταράς» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου 2018 και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς την επισκέφτηκαν περισσότερα από 5.000 άτομα. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παρουσίασε έργα των Ákos Révész και János Lipovics από την Ουγγαρία και του Αποστόλη Ζολωτάκη από την Ελλάδα.

Επ΄ευκαιρία της τελετής, η πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και την Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας πραγματοποίησαν ξενάγηση σε σημαντικά αξιοθέατα της Χαλκίδας στην πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Φίλων Μουσείου Μπενάκη.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, απόδειξη της οποίας αποτέλεσε και η συνδιοργάνωση της επιτυχημένης έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις» και ευχαρίστησε θερμά τον «φίλο της Χαλκίδας», όπως αποκάλεσε τον πρέσβη κ. Erik Haupt, τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές της έκθεσης. Σημείωσε ότι η εξωστρέφεια, η αξιοποίηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος και η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων αποτέλεσαν στρατηγικές επιλογές που κράτησαν το Δήμο Χαλκιδέων όρθιο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χαλκιδέων για την θερμή φιλοξενία και αγαστή συνεργασία, τους καλλιτέχνες καθώς και τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης ενώ ανέφερε ότι λίγους μόλις μήνες μετά την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Μεγάλου Ούγγρου István Széchenyi που πραγματοποιήθηκε στο φρούριο «Καράμπαμπα» στη Χαλκίδα τον περασμένο Ιούλιο, η συνδιοργάνωση της κοινής αυτής έκθεσης αποτελεί την αφετηρία μιας δημιουργικής συνεργασίας που πρόκειται να ανθίσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Ο Ούγγρος καλλιτέχνης Ákos Révész δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη Χαλκίδα και την συνύπαρξη μέσα από την έκθεση «Παράλληλες Συνδέσεις» διαφορετικών εικαστικών προσεγγίσεων που όμως συναντώνται αρμονικά σε έναν τόπο με τεράστια ιστορία όπως η Χαλκίδα.

Την τελετή πλαισίωσε μουσικά ο Ούγγρος συνθέτης και μουσικός Attila Dora

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP