Τι είπε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στο Kontra Channel

Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, που ανακινήθηκαν μέσα στην τετραετία από την Δημοτική Αρχή , με στόχο να βρουν λύση και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο, αλλά και στα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου στο Kontra Channel και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μαραβελίδη “Εκλογές 24. GR”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2014, η παρούσα Δημοτική Αρχή έκανε καθοριστικές παρεμβάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις και να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες για την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, που είχαν παγώσει.

Παράλληλα ασκήθηκαν πιέσεις για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των διαβρώσεων στην παραλία της Χαλκίδας και να εκλείψει το φαινόμενο κατάρρευσής της. Επιπλέον στο Υπουργείο Υποδομών έγιναν συνεχείς παραστάσεις προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας, ενός έργου που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική σε όλη την Εύβοια.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις στοχευμένες ενέργειες που έγιναν έτσι ώστε οι περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων να ενισχυθούν από το τουριστικό ρεύμα, κυρίως το εγχώριο.

Στο πλαίσιο αυτό της εξωστρέφειας του Δήμου, οργανώθηκαν δεκάδες διεθνή και πανελλήνια πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, με αποκορύφωμα του Ευρωμπάσκετ Νέων, που διεξήχθη στα Κλειστά Γυμναστήρια της Χαλκίδας το καλοκαίρι του 2016 και το Θαλασσινό Καρναβάλι, που αποτελεί πλέον θεσμό.
Παράλληλα ο Χρήστος Παγώνης μίλησε και για άλλα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Χαλκιδέων, όπως η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, θέμα που επί τριάντα χρόνια ντροπιάζει την πόλη της Χαλκίδας, η οποία σύντομα θα δημοπρατηθεί και η καθοριστική συμβολή για να μπει η περιοχή στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, με την ίδρυση Σχολών και Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επίσης υπογράμμισε ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, προϋπολογισμού 26 εκ. ΕΥΡΩ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος μίλησε για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που καθιερώθηκαν στον Δήμο Χαλκιδέων, στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για τις δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP