Την απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένος στον Δήμο, ζήτησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Την ανάγκη να αποδοθεί στον Δήμο Χαλκιδέων η χερσαία ζώνη, που δεν αξιοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μιλώντας σε εκδήλωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρέστη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην τελική φάση διαβούλευσης , που αφορά στο Γενικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Λιμένα Χαλκίδας και είχε την ευκαιρία να εκφράσει τη θέση του για την προοπτική του εμπορευματικού λιμένα, αλλά παράλληλα να επαναλάβει το αίτημα που έχει θέσει και στους αρμόδιους υπουργούς, να αποδοθεί στον Δήμο Χαλκιδέων η χερσαία ζώνη που δεν αξιοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει δικαίωμα από τον νόμο να παρεμβαίνει σε σημαντικά τμήματα της περιοχής, αφού αυτό έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Λιμένων και μάλιστα δεν έχει ούτε εκπρόσωπο στη διοίκησή του.

Τέλος, τόνισε ότι κάθε νέα πρόταση για μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας, θα πρέπει να προσβλέπει στην ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξή του.
Δεν μπορούμε, είπε ο Δήμαρχος, να σχεδιάζουμε επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια και να μην δημιουργούμε εγκαταστάσεις για μεγαλύτερη κίνηση, περισσότερα πλοία και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι οι παλιές εγκαταστάσεις του εμπορευματικού λιμένα, όταν αυτός μεταφερθεί, θα πρέπει να αποδοθούν στον Δήμο Χαλκιδέων.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP