Τίθεται σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων (Σ.Β.Α.Κ.), θέτει τη διαμόρφωση του Σχεδίου από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις από φορείς και πολίτες. Όλες οι απόψεις θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του Σχεδίου. Η παρουσίαση του Σχεδίου θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου. Παράλληλα, μετά τη λήξη της ζωντανής μετάδοσης, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και θα είναι διαθέσιμη προς προβολή.
Στόχος του Δήμου, μέσα από την εκπόνηση του Σχεδίου, είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να συντελέσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, περιορίζοντας παράλληλα τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Το στρατηγικό σχέδιο βασίζεται στην επιδίωξη για μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα σε ήπιες μορφές μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.
Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων και η διαμόρφωση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες κινητικότητας. Οι παρεμβάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αύξηση του χώρου και της ποιότητας των υποδομών που διατίθενται για πεζούς και ποδηλάτες, δηλαδή πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων και ελεύθερων χώρων καθώς και τη βελτίωση του δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέσω της αύξησης δρομολογίων, πυκνότητας γραμμών, βελτίωσης ασφάλειας και άνεσης, προκειμένου να μειωθεί η χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου.
Η Διαβούλευση θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Παρακαλούμε να καταθέσετε τις απόψεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση svakhalkidas@gmail.com.
Η συμμετοχή σας κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, προκειμένου να επιτευχθεί ο σχεδιασμός παρεμβάσεων για τα επόμενα έτη στον Δήμο Χαλκιδέων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που να καλύπτει τις ανάγκες σας.
#dimoschalkideon #chalkida #Σχέδιο_Βιώσιμης_Αστικής_Κινητικότητας_Δήμου_Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP