Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα” της Χαλκίδας, παρουσιάσθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου το νέο βιβλίο της Άννας Λάμπρου “Η Επιστροφή”.

Πρόκειται για ένα βιβλίο του οποίου η κεντρική ιδέα είναι η σεξουαλική κακοποίηση των ηρωίδων, της Μαρίας και της Ελπίδας, σε μικρή ηλικία και από άτομο του οικείου οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Γίνεται δηλαδή αναφορά σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα, όπως είναι αυτό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και παράλληλα αναλύονται ζητήματα υπαρξιακά, που καταδεικνύουν το βάθος της σκέψης που διαθέτει η συγγραφέας.

Πριν από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, συγχαίροντας την συγγραφέα για το νέο της, το τρίτο κατά σειρά, βιβλίο που εξέδωσε, διευκρινίζοντας ότι τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί και το τέταρτο.

Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις εκδόσεις Λιβάνη για την συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων στην παρουσίαση του βιβλίου, καθώς και όλους τους ομιλητές και τους παριστάμενους ανάμεσα στους οποίους ήταν ο εκπρόσωπος της Ι. Μ. Χαλκίδας πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καλύβας, η πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, οι πρώην υπουργοί Κων. Μαρκόπουλος και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, η βουλευτής Ζωή Λιβανίου, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γ. Ψαθάς, ο πρώην Δήμαρχος Μεσσαπίων Αντ. Μπαζώτης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας Βούλα Κωνσταντινίδου κ.α.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησαν κατά σειρά ο Ηλίας Λιβάνης από τις εκδόσεις Λιβάνη, η πρώην υπουργός πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου,η φιλόλογος – θεατρολόγος Ελευθερία Γιαννέλου – Κατσίκα και η διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σούλα Παπαγεωργοπούλου – Ιωαννίδου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Δέσποινα Λαθούρα από το Ωδείο Μαρσύας, που έπαιξε στο πιάνο γνωστά κομμάτια.

Στο τέλος, η συγγραφέας και ο σύζυγος της Μιχάλης Λάμπρος ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP