Το «στοίχημα» της απογραφής κερδήθηκε

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022

Στο Δήμο καταβάλαμε μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια για να κινητοποιήσουμε τους μόνιμους κατοίκους μας να απογραφούν και προσπαθήσαμε με όλα τα μέσα να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Και το πετύχαμε.
✅ Ενημερώναμε συνεχώς με έντυπο και οπτικό υλικό, με μεγάφωνα σε κοινότητες και γειτονιές, μέσα από τα ΜΜΕ και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
✅ Ανοίξαμε τα δημοτικά καταστήματα για να προσέρχονται εκεί όσοι ήθελαν να απογραφούν και θέσαμε τους υπαλλήλους μας στην υπηρεσία τους.
✅Οργανώσαμε καθημερινά, και τα Σαββατοκύριακα, κλιμάκια αιρετών και υπαλλήλων, που διευκόλυναν το έργο των απογραφέων.
✅Ορίσαμε υπεύθυνους επικοινωνίας αιρετούς για κάθε πληροφορία, σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
✅ Παραχωρήσαμε γραφεία για τη στέγαση του Κλιμακίου της ΕΛΣΤΑΤ που ήταν υπεύθυνο για όλη την Εύβοια.
✅Ορίσαμε επιτροπή από αιρετούς και υπαλλήλους που συνεδρίαζε δύο φορές την εβδομάδα για τον σκοπό αυτό και οργάνωνε τις δράσεις.
✅Έθεσα το θέμα της απογραφής ως μείζον, επανειλημμένα, στις συνεδριάσεις της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.
✅Είχαμε άριστη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή και τους ευχαριστούμε όλους για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την κυρία Sasa Orfanioti , την Προϊσταμένη του κλιμακίου της ΕΛΣΤΑΤ στην Εύβοια, που κατέβαλε ψυχή για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Η διατήρηση του πληθυσμού του Δήμου μας στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων (πάνω από 100.000) καθορίζει το μέλλον μας για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς έχει πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για όλους, κυρίως στα κονδύλια που διατίθενται για έργα και υπηρεσίες. Επίσης συμβάλλει τα μέγιστα στη ενίσχυση του πληθυσμού της Π.Ε. Εύβοιας, καθώς μόνο ο Δήμος Χαλκιδέων ξεπερνά τον μισό πληθυσμό της, αλλά και όλης της Στερεάς Ελλάδας.
Σε μια απογραφή που διενεργήθηκε χειμώνα και με υγειονομικούς περιορισμούς, σε εποχές με γενικότερες συνεχείς δυσκολίες, είμαστε περήφανοι που κερδίσαμε το μεγάλο αυτό “στοίχημα”.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP