Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της σειράς σκυταλοδρομιών Βίκος Street Relays στη Χαλκίδα!

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Παρουσία πλήθους κόσμου, που είτε πήρε σκυτάλη και έτρεξε για την αγορά αθλητικού υλικού που θα μοιραστεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας, είτε βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τον μεγάλο αγώνα τρεξίματος της πόλης, οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου προσέφεραν μια μοναδική αθλητική, φιλανθρωπική και κοινωνική εμπειρία, μια απόδραση από την καθημερινότητα.
Οι κάτοικοι της περιοχής αγκάλιασαν με θέρμη τα Βίκος Street Relays, βγήκαν στον δρόμο για να αθληθούν, να διασκεδάσουν και παράλληλα να στηρίξουν οικονομικά και όχι μόνο, την προσπάθεια όλων για τη συλλογή χρημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της περιοχής.
Με αρωγό το Δήμο Χαλκιδέων, τον ΑΣ «Αθλητική Ακαδημία Χαλκίδας», και έχοντας την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι πρώτοι αγώνες στη Χαλκίδα αγκαλιάστηκαν απ’ όλους και έδειξαν ότι μπορούν να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της πόλης.

Τιμή και χαρά αποτέλεσε η συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, πρωταθλητών και Ολυμπιονικών, που βρέθηκαν στην καρδιά της Χαλκίδας πήραν σκυτάλη και έτρεξαν, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

Ηταν εκεί η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ, στη ρυθμική γυμναστική, Ειρήνη Αϊνδιλή, οι  πρωταθλητές αποστάσεων, Χρήστος Παπούλιας, Ανέστης Παπούλιας, Ευτύχης Σουλιώτης, Κώστας Βασιλάκης, Θανάσης Παγουνάδης και άλλοι.

Ο Δήμος Χαλκιδέων συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία των πρώτων Βίκος Street Relays και ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης στάθηκε στα οφέλη της περιοχής από τη διοργάνωση τέτοιων αγώνων. «Ηταν οι πρώτοι αγώνες, ο κόσμος της Χαλκίδας τους αγκάλιασε και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Τα Street Relays είναι μια πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου, οι οποίοι συμβάλουν σημαντικά και καθοριστικά στον αθλητικό τουρισμό, που θέλουμε να φέρουμε με κάθε τρόπο στον Δήμο μας».

Η Λίλιαν Ζλακώνη πρόεδρος του  Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) επανέλαβε την απόφαση, οι αγώνες του 2018 να είναι νυχτερινοί προσδίδοντας άλλη διάσταση. «Οι αγώνες παρότι δεν προετοιμαστήκαμε για μεγάλο διάστημα στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Εχουμε προγραμματίσει το επόμενο ραντεβού μας, το Μάιο του 2018, να αποτελέσει το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πόλης, με τη διεξαγωγή των νυχτερινών σκυταλοδρομιών. Θέλουμε να μετατρέψουμε τη Χαλκίδα σε τόπο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και τα Βίκος Streer Relays θα αποτελούν πυλώνα αυτής της προσπάθεια μας», υπογράμμισε.

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας στη Χαλκίδα είχαν έναν επώνυμο θεατή, τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ήταν για άλλο λόγο στην πόλη, αλλά φρόντισε να περάσει και να παρακολουθήσει τους αγώνες. «Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες διοργανώσεις, αγώνες που προάγουν την υγιεινή ζωή και συνδυάζουν το τρέξιμο με τον αθλητισμό. Είναι υπέροχο να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα και να χαίρεσαι με τη χαρά όλων αυτών των μικρών παιδιών, τα οποία συμμετείχαν στους αγώνες», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP