Τοποθέτηση Δημάρχου Χαλκιδέων στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μάιση

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Τη βεβαιότητα ότι το βιβλίο του Μάριου Μάιση “Το Νεκροταφείο” , με αναφορά στην ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας, από το 586π.Χ. μέχρι σήμερα, θα προσφέρει πολύπλευρα τόσο στην Εκπαιδευτική Κοινότητα όσο και στην πολιτιστική ταυτότητα της Χαλκίδας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα” και είχε την ευκαιρία, στην παρέμβαση που έκανε, να καταθέσει την άποψή του, τόσο για τον συγγραφέα όσο και για την Εβραϊκή Κοινότητα Χαλκίδας.

Αναφερόμενος στον Μάριο Μάιση ο Δήμαρχος είπε ότι είναι γόνος της μεγάλης οικογένειας Μάιση, η οποία υπάρχει στη Χαλκίδα από τον 16ο αιώνα, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και πολιτιστική δράση. Για την Εβραϊκή Κοινότητα υπογράμμισε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Χαλκίδας, με συνεχή παρουσία για περισσότερες από δύο χιλιετίες, έχοντας λάβει μέρος σε όλη την πορεία και εξέλιξη του ελληνισμού, μέσα στους αιώνες.

Παράλληλα είπε ότι στη Χαλκίδα τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας μοιράστηκαν με τους ντόπιους κατοίκους ευτυχισμένες, αλλά και κρίσιμες στιγμές, στιγμές πολέμου, αγωνιζόμενοι στην πρώτη γραμμή. Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων υπογράμμισε ότι μέσα από το βιβλίο του Μάριου Μάιση αναδεικνύεται η σημασία των θρησκευτικών κειμένων, των κειμηλίων, των γλυπτών και των μνημείων για την εκπαιδευτική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική διαμόρφωση της συλλογικής ταυτότητας, με βάση το τρίπτυχο “Ανάμνηση – Γραφή – Διάσωση”.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP