Βραβεία Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας

Οικονομία, Πολιτική / Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Την προσφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα επιβράβευσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ευβοίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών του και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Νομού μας, λόγω της οικονομικής δυσπραξίας και τόνισε ότι σε αυτή τη συγκυρία το Επιμελητήριο και οι άλλοι αντίστοιχοι φορείς μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία τους.

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε τα εξής:

Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα καθίσταται προβληματική έως αδύνατη, οι εναπομείναντες επαγγελματίες επιζητούν όσο ποτέ άλλοτε τη στήριξη των Επιμελητηρίων. Ο κλάδος σας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, από την οικονομική δυσπραγία . Γνωρίζετε καλύτερα ότι μόλις και μετά βίας το 30% των επαγγελματιών στον Νομό μας διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα , ενώ στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις της Εύβοιας παραμένουν ασφυκτικά εγκλωβισμένες, εξαιτίας των αλλεπάλληλων νέων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.

Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, τα Επιμελητήρια θεωρώ ότι είναι η βροντερή φωνή των επαγγελματιών απέναντι στην Πολιτεία.Παραμένετε ο θεσμός προστασίας και ανάπτυξης του εμπορίου, της βιομηχανίας και βιοτεχνίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μελών σας, αλλά και του γενικότερου συμφέροντος της εθνικής οικονομίας.

Εύχομαι το έτος που διανύουμε, να χαραχθούν στρατηγικές και πολιτικές ενίσχυσης των επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του θεσμού των Επιμελητηρίων, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει αλληλένδετη με όλους όσοι αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη και την οικονομία σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, με κορυφαία αυτή του Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών, που θα φιλοξενηθεί στην Χαλκίδα από 15 μέχρι 24 Ιουλίου. Όπως διευκρίνισε, τα γεγονότα αυτά θα προωθήσουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας και ασφαλώς θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μέλη του Επιμελητηρίου, που συνέβαλαν σημαντικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα.


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP