Ξεκινούν τα έργα αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές της Χαλκίδας

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Από τον δήμαρχο Χαλκιδέων και πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας “ΑΦΟΙ Βαρελά Α.Ε.” υπεγράφη την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, η σύμβαση για την εκτέλεση έργων αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη της Χαλκίδας, με αρχικό προϋπολογισμό 1.125.735,00 € .

Πρόκειται για έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014-2020” και περιλαμβάνει τη συμπλήρωση του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, με την κατασκευή νέων κλάδων, σε περιοχές του αστικού ιστού της πόλης. Προβλέπεται η κατασκευή δικτύου, μήκους 2.173μ. περίπου, στην οδό Δωδεκανήσου της Λ. Άμμου, στις οδούς Αντωνίου και Τζαβέλλα στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Αντιγόνου, Ευβοίας, Χουρμουζιάδη και Καραγιάννη στον Βούρκο και στην οδό Κιαπέκου κοντά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ. Μάλιστα στην οδό Κιαπέκου προβλέπεται και κατασκευή αντλιοστασίου, με πλήρη ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, πρόκειται για έργο που θα δώσει λύσεις σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα, αυτό των πλημμυρών, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών σε περιόδους βροχόπτωσης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε ένα περίπου μήνα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP