Υπεραμύνθηκε των ισχυρών Δήμων, ο δήμαρχος Χαλκιδέων στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς στις 11-10-2016

Νέα, Πολιτική / Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίασε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στη Λαμία, το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, με κύριο θέμα τη διαμόρφωση θέσεων, ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ , που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο Βόλο.
Το συνέδριο θα έχει ως θέμα “Αλλαγή Καλλικράτη – Νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους” και για τον λόγο αυτό, τα μέλη της ΠΕΔ Στερεάς κλήθηκαν στη συνεδρίαση για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, υπεραμύνθηκε των ισχυρών Δήμων, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν Κοινοτικά Προγράμματα. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποιοι Δήμοι, αν δεν υπήρχε ο “Καλλικράτης” να συνενωθούν, θα είχαν εξαφανιστεί λόγω χρεών. Πάντως ο δήμαρχος Χαλκιδέων εξέφρασε την ελπίδα ότι το χωροταξικό θέμα των Δήμων δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει ατελείωτη κουβέντα, χωρίς αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αρμοδιότητες πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους.
Υπογράμμισε ακόμη ότι επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι που πρέπει να έχουν, το κράτος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι και να μη λειτουργούν κάτω από ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να επισπεύσει την ψήφιση των νομοσχεδίων (πολυνομοσχέδιο, διαχείρισης απορριμμάτων) που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε δημοπρασίες, περιμένοντας τις αποφάσεις του κράτους.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP