Υποβολή προτάσεων για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Χαλκιδέων

Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Για περισσότερα από 150 έτη, ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει στη Χαλκίδα την ετήσια εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής, από 26 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου.
Πρόκειται για μία διοργάνωση, από τις ελάχιστες που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας. Παράλληλα, η εμποροπανήγυρη, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου της Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής και την εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί μέσο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου Χαλκιδέων, θεωρούμε ότι η μορφή της διοργάνωσης αυτής θα πρέπει να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, ακολουθώντας πλέον τα σύγχρονα εμπορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δεδομένα, με ταυτόχρονη διατήρηση των πολιτισμικών στοιχείων και της ιστορικής αξίας της.
Σε αυτή την προσπάθεια, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε τις απόψεις και προτάσεις, φορέων, συλλόγων, αλλά και πολιτών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναδιάρθρωση της εμποροπανήγυρης, λειτουργικά και εμφανισιακά.
Καθώς η οργάνωση και προετοιμασία της εμποροπανήγυρης απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 15 Απριλίου 2016, ταχυδρομικά (Ληλαντίων & Μεγασθένους, Χαλκίδα, 34100) ή ηλεκτρονικά στο georgios.bantounas@dchalkideon.gr.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP