ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Δεν θα επιστρέψουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις που έλαβαν παράνομα

Οικονομία / Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας, μετά την κατάθεση τροπολογίας μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη.

Την τροπολογία κατέθεσε ο Ευβοιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επειδή τα ποσά αυτά έχουν ήδη κριθεί ως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις και επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης και προκάλεσε πανικό στους αγρότες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παρέμβαση του Βαγγέλη Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ανάκτηση από τους αγρότες των ενισχύσεων που δόθηκαν επί υπουργίας Χατζηγάκη το 2008 και 2009.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η σχετική τροπολογία για την ανάκτηση επιδοτήσεων ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, προκειμένου η χώρα να μην είναι έκθετη στο Γενικό Λογιστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην υποχρεωθεί να πληρώσει τα χρήματα.

Στην ομιλία του, ο κ. Αποστόλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Όσο είμαι εγώ στο υπουργείο, δεν πρόκειται να γίνει η ανάκτηση των χρημάτων από τους αγρότες».

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP