Η μελέτη διευθέτησης του Λήλαντα ποταμού συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Απριλίου 2023 του Δήμου Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα, Συνεδριάσεις / Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μελέτης διευθέτησης του Λήλαντα ποταμού, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, του Δ/ντη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του μελετητή της μελέτης διευθέτησης, Προέδρων Κοινοτήτων και κατοίκων της Δ.Ε Ληλαντίων.
Στην αρχή την συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης και έπειτα ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Εύβοιας κ. Εμμανουήλ Κηλίφης και ο μελετητής κ. Στέφανος Λαζαρίδης εξήγησαν τα στοιχεία και τους στόχους της μελέτης κι ανέλυσαν τα προτεινόμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που περιλαμβάνει αυτή και πραγματοποιούνται στο ποτάμι. Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, παρευρισκόμενοι πολίτες και κάτοικοι των περιοχών του Ληλαντίου, εξέφρασαν τις απορίες και τις ανησυχίες τους, με κύριο όλων αν τελικά η μελέτη θωρακίζει τις περιοχές και την ασφάλεια των κατοίκων, με τους μελετητές να απαντούν στις ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η τοποθέτηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, κατά την οποία ανέφερε τις ενέργειες του Δήμου Χαλκιδέων, για την αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή το Ληλαντίου, καθώς και τα συμπεράσματα και τις επισημάνσεις, όσον αφορά στην μελέτη διευθέτησης.
«Μηχανικοί, συνεργάτες του Δήμου, υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και οι αιρετοί του Ληλαντίου επισκεφθήκαμε την περιοχή με τους αρμοδίους της Περιφέρειας, συμμετείχαμε σε συσκέψεις και επισημάναμε γενικώς όσα έπρεπε να επισημανθούν. Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση, επιτρέψτε μου να αναφέρω και να ευχαριστήσω υπαλλήλους του Δήμου, αιρετούς και κυρίως τους εθελοντές, γιατί από την πρώτη στιγμή εργάστηκαν σκληρά, με πολύ γρήγορες ταχύτητες, για την επίλυση όλων των ζητημάτων που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Χαλκιδέων. Δεν είναι τυχαίο που η πλημμύρα έγινε Κυριακή και την Παρασκευή δόθηκε σε πλημμυροπαθείς η αποζημίωση των 600 ευρώ. Δεν είναι τυχαίο που οι καταστηματάρχες της εστίασης στην παραλία στο Μπούρτζι βρισκόμενοι σε απόγνωση από τις τριτοκοσμικές καταστροφές μας ζήτησαν να μπορέσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να δουλέψουν την Καθαρά Δευτέρα του 2021 και τελικά άνοιξαν τον Σεπτέμβριο του 2020, έναν μόλις μήνα μετά την πλημμύρα. Δεν είναι τυχαίο που καθημερινά και μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς προσφέραμε 2.500 χιλιάδες μερίδες φαγητό Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα, τα οποία καταδεικνύουν το πόσο ακούραστα, σκληρά και με κατάθεση ψυχής εργάστηκε ο μηχανισμός του Δήμου Χαλκιδέων. Γρήγορες ήταν και οι ταχύτητές μας για τα έργα αποκατάστασης υποδομών, αρμοδιότητάς μας, και για παράδειγμα μπορείτε να δείτε το Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού και το γήπεδο ποδοσφαίρου Βασιλικού. Έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% των έργων που εκτελεί ο Δήμος, με το 60% να έχει εκτελεστεί μέσα στον πρώτο χρόνο. Ευχαριστώ στο σημείο αυτό τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών για τις άμεσες χρηματοδοτήσεις, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη στήριξη, τη συνεργασία και την συνδρομή της, ιδιαίτερα με τα μηχανήματα που μας διέθεσε.», και συνέχισε αναφέροντας συνοπτικά τις παρατηρήσεις του Δήμου Χαλκιδέων για την προτεινόμενη μελέτη, ζητώντας από το Σώμα να γνωμοδοτήσει καταρχάς θετικά, με την επισήμανση των 6 αυτών παρατηρήσεων του Δήμου, τις οποίες παρατηρήσεις, στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου, Τοπογράφος Μηχανικός, κ. Γιάννης Ρούσσος.
Κατόπιν και των τοποθετήσεων των επικεφαλής, Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη διευθέτησης του Λήλαντα ποταμού.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP