Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

Δράσεις, Νέα, Συνεδριάσεις / Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων και Προέδρου του Οργάνου Έλενας Βάκα, με κύριο θέμα τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της επικείμενης κακοκαιρίας, που προβλέπεται να επηρεάσει τον Δήμο, από το απόγευμα της Κυριακής 14 έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει για να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε επιφυλακή, σύμφωνα και με το Σχέδιο “Βορέας”. Επιπλέον τους ενημέρωσε ότι:
➔ Ως κέντρο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης θα τεθεί γραφείο στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Νέα Λάμψακο, από την Κυριακή το πρωί μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας
➔ Θα υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές 24ωρης επικοινωνίας για τον συντονισμό των Υπηρεσιών αλλά και για τους πολίτες
➔ Θα υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), διαθέσιμες για φιλοξενία.
➔ Θα ενημερωθούν οι πολίτες με την αποστολή σχετικών Δελτίων Τύπου
Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους. Τέλος σχεδιάστηκε ο συντονισμός για άμεση επικοινωνία και συνεργασία, καθ’ όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, όπου απαιτηθεί κοινή παρέμβαση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP