Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Δράσεις, Μελέτες, Νέα, Προκηρύξεις / Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Η προκήρυξη του Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς, αποτελεί το επιστέγασμα επίμονης και συστηματικής προσπάθειας, που καταβλήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων, με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου “Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας”, καθώς και ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς.

Όπως είναι γνωστό οι προδιαγραφές σχεδιασμού έχουν εγκριθεί με το από 21/3/2016 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και ασφαλώς το συγκεκριμένο έργο στο σύνολό του, αποτελεί ιδιαίτερης και εξαιρετικής σημασίας, παρέμβαση για την πόλη της Χαλκίδας, κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά. Έχουν θεσπιστεί τρία χρηματικά βραβεία, ύψους 12.250 ευρώ το πρώτο, 8.985 ευρώ το δεύτερο και 5.990 ευρώ το τρίτο.

Σε περίπτωση ανάθεσης της μελέτης, ο καθορισμός της αμοιβής του μελετητή ορίσθηκε στο ποσόν των 136.130 ευρώ, ως ποσοστό 60% της προεκτιμώμενης αμοιβής των σταδίων της οριστικής μελέτης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των φακέλων συμμετοχής, ορίσθηκε η 12η Σεπτεμβρίου 2016.

Την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν 5 τακτικά μέλη, αντίστοιχα αναπληρωματικά και 3 επιλαχόντα, που ορίσθηκαν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

Για ολόκληρη την προκήρυξη του Διαγωνισμού και πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων

(Ναταλία Κακουλίδου – Δημαρχείο – Μέγαρο Κότσικα, Φαρμακίδου 15 Χαλκίδα, τηλ. 2221351130 και mail : natalia.kakoulidou@dchalkideon.gr


Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Δημοτικής Αγοράς και Πλατείας Αγοράς Δήμου Χαλκιδέων

 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP